Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Infinity scarfs!!!


















Έπιασε κρύο! Δεν είμαι και πολύ συνηθισμένη σε χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά η αλήθεια είναι ότι μου είχε λείψει!
Πουλόβερ και πλεχτά βγήκαν από τη ντουλάπα, σούπες με λαχανικά μαγειρεύτηκαν, τα φυτά στο μπαλκόνι μαζεύτηκαν δίπλα δίπλα, αγκαλιά το ένα με το άλλο, για να προστατευτούν από τον αέρα και την παγωνιά και τα κυκλάμινα βρήκαν τη θέση τους στo περβάζι, δίνοντας χρώμα στο μουντό καιρό!

Οι έξοδοι από το σπίτι περιορίστηκαν, χωρίς τύψεις, στις απολύτως απαραίτητες και μια αγαπημένη συνήθεια επανήλθε, που γεμίζει δημιουργικά τα απογεύματα στον καναπέ: 
το πλέξιμο
Το πιο απλό που μπορείς να πλέξεις με τις βελόνες είναι κασκόλ! 
Λατρεύω τα "infinity scarfs", όπως συνηθίζεται να τα λένε. Είναι κασκόλ κυκλικά, χωρίς αρχή και τέλος, που τα τυλίγεις γύρω από το λαιμό σου και "χουχουλιάζεις"!!! Είναι ότι πρέπει για αυτές τις κρύες μέρες με τον παγωμένο αέρα!
Είναι υπέροχο να φοράς κάτι που έχεις φτιάξει μόνος σου -αλλά αυτό το ξέρεις ήδη ; ) - και φυσικά είναι ένα πολύ όμορφο και χρήσιμο δώρο για όλους!!!

* Για το πλέξιμο με βελόνες, μπορείς να δεις πολύ κατατοπιστικά video στο pleko.gr blog, με τον τρόπο που "ρίχνεις" πόντους, με τρεις διαφορετικές πλέξεις και με το πώς τελειώνεις το κασκόλ σου. 

* Εάν δεν έχεις βελόνες ή απλά εάν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, μπορείς να φτιάξεις το κασκόλ σου με πλέκοντας κατευθείαν με τα χέρια σου "arm knitting", παρακολουθώντας τα video από τα Michaels Stores εδώ και από το WOOL AND THE GANG εδώ.

* Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μαλλί, το οποίο θα περισσέψει από το κασκόλ σου για να φτιάξεις πλεκτά κολιέ με τη μέθοδο "πλέξιμο με τα δάχτυλα", που μπορείς να δεις στο video Scribble εδώ.

Οι δικές μου δημιουργίες είναι με μαλλί πλεξίματος 180gr από το κατάστημα Glam Way, στην Αθήνα, Μιλτιάδου 2.

Enjoy!










































































































...και συνεχίζω!
: )

2 σχόλια: