Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Ζωγραφική σε βότσαλα!

Σε παρακαλώ, θυμήσου εκεί που είσαι στην παραλία, να βάλεις το καπέλο σου, να σηκωθείς, να κάνεις μια βόλτα και να διαλέξεις μερικά ωραία, επίπεδα και λεία βότσαλα. Μην κάνεις διακρίσεις σε μέγεθος ή σχήμα. Πήγαινε πίσω στο σπίτι και άφησέ τα μερικές ώρες μέσα σε μία λεκάνη με νερό για να φύγει το αλάτι από πάνω τους. Στέγνωσέ τα.





















Και τώρα τι; Μα φυσικά, θα τα ζωγραφίσεις!


Είτε είσαι καλός με τα πινέλα και τα ακρυλικά, είτε είσαι καλός με τους μαρκαδόρους, αν  έχεις έμπνευση, μπορείς να φτιάξεις πανέμορφα σχέδια. Μπορείς να τα κουβαλήσεις πίσω στην πόλη για να γεμίζεις δημιουργικά τα απογεύματά σου με ζωγραφική… Μπορείς να απασχολήσεις τα παιδιά σου, τα οποία πίστεψέ με θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τον ιδιόμορφο καμβά…






































Αν δεν τα καταφέρνεις και πολύ καλά στο σχέδιο με ελεύθερο χέρι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις στένσιλ σε μικρά μεγέθη για να χωράνε στις πετρούλες σου ή να αποκόψεις λεπτομέρειες από μεγαλύτερα σχέδια και θα εντυπωσιαστείς με το αποτέλεσμα.
Μετά, αναλόγως τα υλικά που έχεις χρησιμοποιήσει για την ζωγραφική, θα επιλέξεις το κατάλληλο προστατευτικό-βερνίκι, ώστε να μείνουν τα σχέδιά σου αναλλοίωτα στον χρόνο.

Έμπνευση μπορεί να σου δώσει το σχήμα της πέτρας ή ακόμη και το χρώμα της. Μπορείς να σχεδιάσεις κάτι minimal ή κάτι χαρούμενο με ζωηρά χρώματα. Εάν χρειάζεσαι έμπνευση, άνοιξε παιδικά εικονογραφημένα βιβλία και αποτύπωσε μικρές λεπτομέρειες από τα σχέδια τους. 

Υπάρχει και το βιβλίο "Ζωγραφίζοντας σε βότσαλα" από την Beatrice Sciascia, εκδόσεις Φλούδας. Εκεί μέσα θα βρείς πολύ ωραίες ιδέες, αναλυτικές εικονογραφημένες οδηγίες και τα υλικά που χρειάζεσαι.

Το διαδίκτυο, επίσης, είναι γεμάτο καλλιτέχνες που ζωγραφίζουν βότσαλα. Μία από τις αγαπημένες μου είναι η Maria Mercedes και μπορείς να δεις τις υπέροχες μαντάλες της πάνω σε βότσαλα στο site της MagaMerlina. Αξίζει να το επισκεφτείς γιατί εκεί θα βρεις και πολύ ωραία tutorials. Ναι, η Maria μοιράζεται και μας διδάσκει τα μυστικά της τέχνης της!

Τις δημιουργίες σου μετά μπορείς να τις δωρίσεις ως press papier, να τις στολίσεις ως διακοσμητικά στο σπίτι σου ή στο δωμάτιο των παιδιών και, αν είναι αρκετά μικρές σε μέγεθος, να φτιάξεις ακόμη και δαχτυλίδια, όπως έκανε η Alisa Burke στο REDEFINE CREATIVITY, για να φοράς ή μαγνητάκια για το ψυγείο, μια ιδέα από το Cherishing Creativity!!!


















Η φύση μας δίνει τα υλικά, εμείς βάζουμε την δημιουργική διάθεση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου